Ingrediente :

- 2 vinete mai subtiri si lunguiete ;
- 4 rosii mai potrivite ;
-
250ml lapte ;
- 2-3 ling.ulei de masline ;
- 1 ling.cu varf faina ;
- 1 ling. unt ;
- 250 gr. branza telemea sau mozarela ;
-
100-150g salam sau sunca ;


Mod de preparare :

- vinetele se spala si se taie felii ,s esareaza si se lasa intre doua funduri de lemn sa se scurga zeama ;
-.se pun la prajit in 2-3 linguri ulei incins , avem grija sa se calesc usor pe urma le scoatem pe o hartie absorbanta;

- rosiile se spala si se taie si ele felii ;
- se pune la incins
o lingura unt si se toarna peste o lingura cu varf de faina si laptele,.se lasa sa fierba pana cand obtinem un sos mai gros care se condimenteaza cu sare si piper ;
- branza de vaci sau mozzarella se taie felii ;
- salam / sunca se taie si ea felii.;
- in forma unsa se pune o felie de rosii,una de vinete,branza si salam/sunca.se aranjeaza ca tiglele pe acoperis ;

- se toarna deasupra sosul si se presara cu cascaval ras si 2-3 frunze de busuioc , se da la cuptor 35-40min ;


Pofta buna !