Ingrediente :

- 2vinete mari,
- 4 rosii bine coapte,
- o capatana de usturoi,
- 150 g branza de oaie,
- o lingura cu ulei de masline,
- 3 linguri cu ulei pentru prajit,
- o legatura de busuioc,
- sare, piper,

Mod de preparare :

Pentru sos se procedeaza astfel: rosiile se descojesc si se sparg cu furculita, dupa care se pun intr-un vas mic cu ulei de masline, sare, piper, usturoi curatat. Se lasa sa se prajeasca aproximativ 25 de minute la foc mic. Vinetele se curata, se taie in felii groase de 1-1,5 cm. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se prajesc in ulei pe fiecare parte. Se aranjeaza pe un vas jena, se stropesc cu sosul de rosii si se acopera cu branza taiata lamele. Se dau la cuptor circa 10 minute si se scot cand branza s-a topit. Se decoreaza cu frunze de busuioc.


Pofta buna !