Ingrediente:

- 500 gr. ciuperci champignon;
- 1 ceapa potrivita;
- 2 linguri faina alba;
- 1 l lapte fiert sau 400 gr.smantana;
- 1,5 l supa de legume;
- sare si pier;
- frunze de patrunjel;

Mod de preparare:

- pentru supa de legume : 2 morcovi ,1 patrunjel ,o ceapa ,sare

- se spala si se curata zarzavatul ,se pune la fiert cu sare ,dupa ce a fiert se strecoara supa si se da deoparte ;

- separate se taie ceapa marunt, se pune la prajit intro tigaie mai adanca se adauga ciupercile spalate si taiate julien si se lasa pe foc circa 10 min.


- dupa ce s-au inmuiat ciupercile ,le mutam intro oala de 3,5 l ,punem peste ele faina , turnam laptele , amestecam si completam cu 1,5l supa de legume ,potrivim de sare si piper si lasam sa mai fiarba 10 min. , oprim focul si presaram patrunjel taiat marunt.

Nota: daca punem smantana ,atunci batem smantana cu 2 l supa de legume si turnam peste ciuperci.



Pofta buna!