o pizza aburinda va asteapta ...
reteta mea preferata

Ingrediente :
Aluatul

- 700 gr.faină
- 2 ouă
- jumătate de lingţ. (de ceai) cu sare sau delicat knnor
- 200ml lapte călduţ in care punem 25 gr.drojdie + 1/2 linguriţă zahăr

- 2 ling. (de supă) margarina Delma / ulei de măsline / de floarea soarelui ,ce preferă fiecare





- punem intrun castron făina ,ouăle,delikatul şi laptele cu drojdia + zahărul
frămantăm bine totul,pană se desprinde de mană şi castron

Pentru umplutura :

- 3 cepe albe mari sau 3 legături ceapă verde in funcţie de anotimp ;
- 500 gr.salam de şuncă /de vară/ carnaţi afumaţi /şuncă presată care ce are sau ce preferă ;
- 2 conserve de ciuperci ;
- 6 ouă fierte tari ;
- 300 gr. branză telemea uscată /caşcaval răzuit ;
- ketchup dulce şi/sau picant ;



- punem la călit ceapa ,adăugăm ciupercile ;


- şi mezelurile tăiate felii / faşii şi le lăsăm pe foc aprox. 5 min ,după care le punem de o parte ;


- intindem foile şi le punem in tăvile unse cu margarină sau tapetate cu hartie de copt ;



- impărţim compoziţia in două şi o repartizăm in tăvi ;


- in fiecare tavă vom adăuga cate 3 ouă tăiate mărunt şi 150 gr. branză telemea/caşcaval dat pe razatoarea mare , iar la sfarşit ketchup-ul ;



- se dă la copt pentru 15-20 de min .
- tava se pune la al doilea nivel al cuptorului , la 175-180 grade ;

- o taiem fierbinte si trecem la atac ;



Pofta buna!