Este o reteta foarte usoara,de care m-am indragostit,ii multumesc pe aceasta cale user-lui Pocahontas /Culinar.ro


Ingrediente:

- 1 ou ;
- 1 cana zahar ;
- 1/2 cana ulei ;
- 1 cana lapte (caldut) ;
- 2 cani faina ;
- 1 lingura bicarbonat rasa ;
- 3 linguri cu gem ( nu dulceata) de caise sau capsuni ;
- 3 linguri cacao ;

Mod de preparare :

- se porneste aragazul ;
- se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele, gemul ,v-a iesi o compozitia mai subtire ,dar nu are nimic ;
- se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul ( praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa. - compozitia se pune in tava unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina,eu o pun in tava cu hartie de copt ;
- se coace in cuptor la 175 de grade cam 35 de minute, se poate incerca cu o scobitoare ;
- se pune la racit pe un gratar ;
-deasupra se orneaza cu ciocolata topita , neagra sau alba dupa pofta inimii si se presar nuca taiata si prajita,sau alune de padure ,care ce are si ce ii place ;


Pofta buna!