Ingrediente :

- 250ml apa ;
- 100gr.unt (margarina sau untura de porc) ;
- 1/2 lingt.sare fina ;
- 125 gr.faina ;
- 3 oua (60gr./buc) sau 4 (50gr./buc.) ;


Mod de preparare :

- se pune intrun vas de 1l , apa , sarea si untul la fiert , cand da in primul clocot se trage la o parte se pune toata faina si se freaca pana se deslipeste aluatul de fundul vasului ;
- se adauga ouale , punem primul ou, amestecam bine, cand s-a incorporat il adaugam pe al doilea ,amestecam din nou si punem ultimul ou ,avema grija sa se incorporeze bine ;
- punem compozitia in cornet sau sprit si facem bastonase de 8-10cm lungime si 2-3cm grosime , direct in tava pe hartia de copt ,lasam distanta intre bastonase 3-4cm ;
- punem la copt in cuptorul preincalzit pentru 30min (trebuie sa se rumeneasca dar sa nu se arda) , in primele 20min. nu se deschide usa de la cuptor;

- cand sunt gata se pun pe gratar sa se raceasca , se pot umple cu crema atunci sau se pot pastra cateva zile ;
- daca vrem sa le umplem peste cateva zile le punem in punga de plastic , dupa ce s-au racit ;

- eu le-am umplut cu crema de vanilie si le-am glazurat cu ciocolata , dar sunt la fel de bune si cu budinca de zmeura , ciocolata sau frisca ;

- fiecare cum doreste ;

Pofta buna !